Le fa'aletonu ole loka i fafo

CINCINNATI.O se tagata faigaluega le tumau e 29 tausaga le matua sa galue i le sifi tumama i le po i se fale meaai i Ohio na manua ina ua mavae le na o le iva masina i le galuega ina ua paʻu i totonu o se masini paluga fale gaosi oloa na ia faamamaina ma maua ai i le lau feʻaveaʻi.Na matua faaleagaina le penisini.O manu’a o le tagata faigaluega na mafua ai ona tipi lona vae.
I le tali atu i se lipoti o manuʻa a le fale faigaluega i le aso 12 Oketopa, 2022, na maua ai e se suʻesuʻega a le OSHA e leʻi aʻoaʻoina e le falefaigaluega talimalo, Zwanenberg Food Group USA Inc., tagata faigaluega tumama e poloka meafaigaluega aʻo leʻi faʻamamāina, faʻaalia i latou i vaega o masini feaveaʻi.Na taʻua e le OSHA se soliga tutusa i le fale i lalo ifo o le lua vaiaso aʻo lumanaʻi le manuʻa.
O le OSHA na tuʻuina atu se $ 1.9 miliona sala tupe pe a uma ona taʻua le 11 soliga o le loto, fa o soliga tetele, tasi le toe solia, ma le tasi le soliga ogaoga, o le tele o ia mea e fesoʻotaʻi ma polokalame manaʻomia mo le saogalemu o masini e vavae ese ai le malosi e puipuia ai le gaioiga i le taimi o le faʻamamaina.ma le auaunaga.I le 2017, na faaopoopo ai e le lala sooupu ia Zwanenberg i lana polokalame o Soligatulafono Matuia.
Sa maitauina foi tulaga lamatia o malaga, faiga mo le saogalemu o le eletise, le leai o se puipuiga o mata ma mea e puipuia ai le tagata lava ia.
O le Polokalama Fa'aitulagi Fa'aitulagi a le US Occupational Safety and Health Administration (OSHA) mo le gaosiga o mea'ai e fa'atatau tonu i lamatiaga masani e maua i nei la'au.
Na taʻua e le OSHA le Zwanenberg Food Group USA Machine Safety Program ma isi soliga o lamatiaga i le 2017 ma Setema 30, 2022. Na finau le kamupani i le soliga mulimuli.
O le Zwanenberg Food Group USA, o le ofisa autu i Cincinnati, o se lala o le Zwanenberg Food Group, na faavaeina i le 1875 i Netherlands.E 12 fale gaosi oloa i Netherlands, Peretania ma le Iunaite Setete o le kamupani meaai tumaoti.
O le oloa a Zwanenberg e aofia ai le ham vela, pepa chili, mea'ai o le aoauli, soups, stews, suti povi ma pasta fa'atau atu i lalo o igoa Vietti, Southgate, Halal ma isi igoa tumaoti.E tusa ma le 175 tagata e fa'afaigaluegaina e le kamupani Cincinnati.
Loka Tagoute taua tele i le galue

Rita bradia@chinawelken.com


Taimi meli: Apr-05-2023