Su Bingtian tar gull med ny rekord

5b82e1dfa310add1c6989d17

Kinas stjernesprinter Su Bingtian fortsatte sin gode form for inneværende sesong da han tok 9,92 sekunder for å vinne sitt første Asiad-gull i 100 m-finalen for menn her på søndag.

Som toppseed av det mest sette løpet, klokket Su 9,91 sekunder i menns 100-meterløp på Paris-etappen av 2018 IAAF Diamond League i juni, som ga den asiatiske rekorden laget av den nigerianskfødte Qatari Femi Ogunode i 2015 .

«Det er min første Asiad-gullmedalje, så jeg er veldig glad.Jeg hadde mye press før finalen fordi jeg brennet av ønsket om å vinne, sa Su.

Som i heat en dag før, gikk Su glipp av en rask start med en reaksjonstid på 0,143, den fjerde raskeste blant åtte løpere, mens Yamagata ledet på de første 60 meterne, da han ble overkjørt av Su med sin ekstraordinære akselerasjon.

En målbevisst Su løp først til mål med ett skritt foran Ogunode og Yamagata.

«Jeg følte meg ikke helt i varmen i går, og det blir bedre i semifinalene.Jeg forventet at jeg kunne "eksplodere" i finalen, men det gjorde jeg ikke, sa Su i mixed zone, og syntes synd på at han ikke ga full spill av evnene sine.

Ved medaljeutdelingen sto Su, pakket med Kinas røde nasjonalflagg, øverst på pallen da fansen ropte «Kina, Su Bingtian».

"Jeg er stolt over å vinne æresbevisninger for landet mitt, men jeg håper på mer ved de olympiske leker i Tokyo," sa han.

Innleggstid: 27. august 2018